Har varit lite dåligt med uppdateringen sista tiden, men det har varit fullt upp med annat. Men ikväll tog vi tag i oss själva och gjorde revbensspjäll. Blev dock inte fullt så bra som planerat, men nära nog. Tror de vinner på att marineras åtminstone ett par timmar innan de ska tillagas, så blir det mycket mörare.
Här är i alla fall resultatet:
Jag använde ett av Per Morbergs recept (från hans bok Morberg – scenen, livet och konsten att laga mat) som förlaga, men gjorde lite ändringar, tog bland annat bort äppelcidervinägern.
ca 4 personer
1 kg revbensspjäll
1 morot
1 gul löksaften från en apelsin
färsk riven ingefära
1-1,5 dl honung
2 krossade vitlöksklyftor
salt
peppar
Först lät jag spjällen ligga i ugnen (175 grader) på en plåt tillsammans med en grovt delad morot och en gul lök. Efter cirka en timme hade började jag pensla spjällen med de övriga ingredienserna och upprepade detta var 10:e minut tills det var klart (sammanlagt cirka två timmar). Tar marinaden slut är det bara att ösa med det som samlats på plåten.
Vi åt spjällen tillsammans med kokt och grillad majskolv, (tyvärr) färdigköpt potatissallad från Rydbergs och Texas Steak Sauce. Blev riktigt gott, men hade som sagt kunnat bli bättre om man hade marinerat köttet lite innan. Dock en riktig vinnare!

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar