måndag 4 november 2013

Guacamole med gräddfil

Som tillbehör till gårdagens Texas chili valde vi bland annat denna väldigt goda och snabblagade, om än lite fuskiga, version av guacamole. Tanken är väl att man egentligen ska ha bara avokado, men vi brukar tycka att det är gott när det blir lite såsigare och brukar därför dra i lite gräddfil. 


1 sats
2 avokado
½-1 lime
1 st vitlöksklyfta
chili efter smak (färsk, torkad, fryst)
gräddfil efter smak (därav fuskversion)
1 msk olivolja
salt
peppar

Dela avokadon och ta ur fruktköttet i en skål. Hacka/pressa/riv vitlöken och pressa limen (syran hindrar avokadon från att bli brun och trist). Häll ner övriga ingredienser i en skål och använd en mixerstav för bästa resultat. Vill du ha lite större bitar kan du istället köra ihop det hela med en gaffel. Det blir lite pilligare men blir då mer en röra än en sås. Låt den gärna stå i kylen och dra sig ett par tre timmar innan den ska ätas, så vitlöken kommer till sin rätt och chilin smittar av sin styrka på all gucka. Den passar lika bra till din fredagstacos som till en fin bit lax. Guckan är också riktigt kalas att bre på en skiva gott bröd och ta som mellanmål.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar