Ser inte mycket ut för världen, men det är jättegott!!! |
1 pkt kokta kikärtor
1 ägg
1 msk avrunnen naturell yoghurt
ströbröd
mynta, torkad
chilipulver
rökt paprikapulver
salvia, torkad
spiskummin
garam masala
olivolja
salt
peppar
Skölj kikärterna noga i kallt vatten och häll sedan ned dem i en skål tillsammans med ägg och yoghurt. Mixa tills du tycker att konsistensen är bra, själv gjorde jag det ganska mosigt eftersom jag inte är så kär i större bitar i just biffar. Därefter är det bara att ha i kryddorna och så pass mycket ströbröd att smeten håller ihop något sånär. När det är dags att forma biffarna underlättar det om du, precis som när man gör köttbullar, är lite blöt om händerna, så ha en skål med vatten redo bredvid dig innan du börjar. Doppa händerna i vattnet och ta upp lagom mängd smet, forma till bollar eller biffar och stek i någon god olja, jag körde på olivolja. De är mer eller mindre klara redan innan du börjat steka, så ha dem i pannan på medelhög värme tills du är nöjd med färgen på dem.
Citronyoghurt
3 dl yoghurt (som får rinna av till cirka 1,5-2 dl)
citron, pressad
vitlök
salt
peppar
Återigen en superlätt sås: blanda ihop, klart!
Sötpotatisen skalade jag och skar i små kuber om cirka 1-2 cm. De fick tillagas på en plåt med lite olivolja, salt och peppar tills de var lagom mosiga och goda, vilket tog cirka 20 minuter. Alltsammans serverade jag med lite extra citron på biffarna, samt med nykokta sockerärtor. Oerhört enkel, god och billig mat som jag kan tänka mig skulle passa de flesta!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar