måndag 4 november 2013

Panerad rödspätta med remouladsås

Dagens middag bestod av panerad, stekt rödspätta med remouladsås och klyftpotatis, eftersom vi båda blev lite sugna på något i stil med fish 'n chips. Det var en mycket god rätt, men om man har möjlighet bör man nog hellre köpa färsk rödspätta än fryst, vilket vi gjorde. Vi hade lite otur och fick väldigt små filéer så man fick mumsa i sig ett par stycken för att bli mätt. Det här är väl egentligen inte heller något man har tid med en vardagskväll, men just idag hade vi möjlighet att lägga ned lite extra tid på matlagningen, så då passade vi på.

Remouladsås
1,5 dl gräddfil
2-3 tsk bostongurka
3 tsk kapris
1 tsk majonnäs
lite pressad citron
salt
peppar

Det blir nog inte mycket lättare än så här: blanda ihop alla ingredienser i en skål... Klart!

Panerad rödspätta
rödspättafilé
vetemjöl
ägg
ströbröd
salt
peppar

Ta dina (tinade) filéer och skölj av dem i kallt vatten och torka eventuellt av dem lite med hushållspapper. Vänd dem en och en i mjöl på en flat tallrik, doppa dem i uppvispat ägg och vänd dem därefter även i ströbröd. Stek fisken på låg-medelhög värme i ett par tre minuter per sida (beroende på tjocklek) i relativt mycket matfett, eftersom paneringen suger åt sig en hel del. Om du tycker de har sugit åt sig för mycket fett kan du lägga dem att rinna av på lite hushållspapper direkt efter du stekt klart dem. Servera fisken med din snabba remouladsås och någon form av potatis, varför inte med lite klyftpotatis, som vi gjorde. Och du, glöm inte citronen! De flesta fisksorter blir godare med ett stänk citron.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar